Cele mai tari aplicații de videoconferințe ca să scapi de Zoom sau Skype

de: Teodora Tudosie
28 04. 2020

Zoom și Skype sunt printre cele mai populare aplicații pentru videoconferințe, însă mai există și alte opțiuni extrem de utile de care te poți bucura.

În perioada asta, dar nu numai, ai nevoie de aplicații de videoconferințe pentru a comunica mai ușor de la distanță. Deși sunt câțiva giganți care domină piața, opțiunile pe care le ai nu sunt, nici pe departe, limitate.

Numărul de utilizatori care apelează acum la Zoom a explodat. Compania a anunțat că a ajuns acum la 300 de milioane de utilizatori zilnici și a devenit instrumentul video implicit pentru oamenii de pretutindeni.

Pentru a-ți da seama cât de populară este un serviciu sau un instrument, e suficient să vezi că există companii construite pe baza altor companii. Publicația Protocol dă ca exemplu jocurile create special pentru Facebook sau dezvoltatorii care crează aplicații pentru iPhone. Există așa ceva și în cazul Zoom. Vorbim, de exemplu, despre Grain, o aplicație integrată care îți permite să marchezi, notezi sau distribui momente importante din videoconferința ta sau despre Otter, un serviciu care exist deja de mai mult timp, dar care acum a lansat o nouă funcționalitate care îți permite transcrierea live a conversației.

Din cauza problemelor de securitate recent făcute publice, poate aceasta n-ar fi neapărat cea mai bună opțiune pe care s-o iei în considerare atunci când ai nevoie de o aplicație de videoconferințe. Mai există alte exemple care sunt cel puțin la fel de utile.

Aplicații de videoconferințe ca să scapi de Zoom sau Skype

Interfața de la Remotion

Vorbim, în primul rând, despre Remotion, care abordează apelurile video într-un mod ceva mai diferit. În concepția startupului, în locul construirii unui eveniment virtual care are nevoie de atenția ta completă, Remotion vrea să facă în așa fel încât videoconferințele să fie cât mai puțin în centrul atenției tale.

Potrivit co-fondatorului startupului, aplicația poate înlocui acele conversații scurte pe care le-ai avea în mod obișnuit la birou. Aplicația folosește un sistem eficient care îți arată cine e disponibil pentru a conversa și cine nu. Asfel, poți selecta trei opțiuni din care ceilalți să-și poată da seama de asta: Plecat, În zonă, și Deschis. De asemenea, poți selecta și ce aplicație folosești sau dacă vorbești cu altcineva și cu cine, pentru ca ceilalți să poată ști dacă te pot întrerupe sau nu.

O altă aplicație care poate înlocui Zoom se numește Shindig, o platformă video care se specializează pe evenimente virtuale mai mari. De fapt, serviciul încearcă să reflecte într-un mod cât mai real experiența unei conferințe în viața reală. Persoanele din panel pot invita cu ușurință participanții pe scena virtuală sau pot lua sau distribui întrebări. O altă parte interesantă e că poți avea conversații private, între tine și o altă persoană, în timpul apelului care cuprinde pe toată lumea.